Blog Las Adelitas

Pan de muerto - mexický chléb mrtvých - Las Adelitas

Pan de muerto - mexický chléb mrtvých

zveřejněno: 22. 10. 2024

Když do Mexika přijde podzim, ulice měst a vesniček jako by nasákly máslovo-pomerančovou vůní čerstvého pečiva. Sychravé dny se v kavárnách i podél stánků promění u kávy či horké čokolády a pekárenských dobrot v dokonalé okamžiky klidu a rozjímání. Do popředí výloh se dostanou kulaté bochánky s křížem protínající kruh jako dvě kosti přeložené...

Číst dále

Chile en nogada i další speciality. Čím oslavit mexický Den nezávislosti? - Las Adelitas

Chile en nogada i další speciality. Čím oslavit mexický Den nezávislosti?

zveřejněno: 7. 9. 2024

Chile en nogada i další speciality. Čím oslavit mexický Den nezávislosti?  Jeden z nejdůležitějších historických milníků nastal v Mexiku 16. září roku 1810. V tento den odstartoval úspěšný boj tamního obyvatelstva za nezávislost na španělských kolonizátorech. A nebyli by to Mexičané, kdyby si jej nepřipomínali velkolepými oslavami a ještě velkolepější...

Číst dále

Michelada – mexický pivní koktejl, kterému byste měli dát šanci - Las Adelitas

Michelada – mexický pivní koktejl, kterému byste měli dát šanci

zveřejněno: 31. 7. 2024

Michelada – mexický pivní koktejl, kterému byste měli dát šanci Míchat pivo s čímkoli, to naše česká duše nerada vidí. Proto když jsem se v Mexiku poprvé setkal s micheladou, byl jsem ostražitý. Ošíval jsem se, jakmile přede mnou přistálo pivo nalité na led a prapodivnou směs exotických ingrediencí. „Que...

Číst dále

Barbacoa a birria – nezbytná součást mexické kuchyně - Las Adelitas

Barbacoa a birria – nezbytná součást mexické kuchyně

zveřejněno: 17. 6. 2024

Barbacoa a birria – nezbytná součást mexické kuchyně Barbacoa a birria, nepostradatelná dvojice v mexické kuchyni. Jako dva sourozenci patří k sobě, mají společný původ, a přece se v mnohém liší. Povíme si, jak se tahle sváteční pochoutka, kterou můžete ochutnat i v Las Adelitas, vyrábí a v čem jsou...

Číst dále